Lån uten sikkerhet – hvilke bør man velge?

Forbrukslån

Det finnes flere forskjeller fra de forskjellige tilbyderne av lån uten sikkerhet. Det kan variere i forhold til dine behov hvilket tilbud som er best for deg.

Hvis du trenger å finansiere et forbrukskjøp som du har tenkt å betale innen noen få måneder, så kan det være at du kan benytte et kredittkort i stedet for et lån uten sikkerhet. Men det kan også variere hvilket lån uten sikkerhet som mest praktisk for deg om du skal låne penger til et større oppussingsprosjekt eller til oppstart av ditt eget firma.

Du kan for eksempel finne noen tilbydere som tilbyr deg en låneramme i stedet for et lån, noe som kan være veldig praktisk om du ikke behøver å betale hele utgiften med en gang. Da vil du heller kunne låne pengene når du trenger dem.

Forbrukslån

I tillegg til priser og betingelser, bør du vurdere alle faktorer som påvirker din opplevelse når du skal benytte deg av et lån uten sikkerhet. Ved å bruke litt tid for å finne det som er riktig for deg, så kan du sikre deg at du får dekket dine behov med det tilbudet for lån uten sikkerhet som du velger.

Kan man benytte kredittkort som lån uten sikkerhet?

Kredittkort er vanligvis et tilbud som skal hjelpe deg å samle opp småkjøp til en faktura som du betaler hver måned. Men de fleste kredittkortene tilbyr en kredittgrense som gjør at du også kan velge å delbetale fakturaen. Dette er et bra tilbud når du har en utgift hvor det ikke passer å betale hele utgiften på samme tid.

Ved å spre betalingen utover noen måneder, kan du oppleve at du får en mer balansert økonomi. Men man må merke seg at det er ganske høy rente om man velger å utsette en betaling over flere fakturaer. Med en gang du velger å betale et beløp som er lavere enn det maksimale beløpet på fakturaen, så løper rentene for det gjenstående beløpet. Disse rentene er relativt høye sammenliknet med andre typer lån.

Man kan regne med en effektiv rente på 25%-40% på et lån hvor man benytter kredittkortet. Det kan også være dyrere, og noen få kredittkort kan tilby deg en rente under 20%, men kredittkortene med så lave renter er ikke tilgjengelig for alle.

Variasjon i priser på lån uten sikkerhet

Det er stor variasjon i priser og betingelser for forbrukslån fra forskjellige tilbydere. Når du tilbys et forbrukslån uten sikkerhet, så vil de fleste tilbyderne vurdere betingelsene individuelt for hver kunde. De gir deg tilbud i forhold til hvilken risiko de mener at de har ved å låne deg penger.

Som oftest er denne vurderingen kun tilgjengelig internt hos tilbyder, og de forbeholder seg retten til å ikke opplyse om vurderingsprosessen. Hvis du har god økonomi og lite gjeld, så er det mulig å finne lån uten sikkerhet helt ned til 7,8% rente. Men de fleste vil få noe høyere rente enn dette selv om tilbyder annonserer med så lav rente som 7,8%. Man kan oppleve å få renter helt opp til 15-20% på et forbrukslån uten sikkerhet.

Billån uten sikkerhet

Hvilke typer lån uten sikkerhet er praktiske for deg?

Det er ikke bare prisen som avgjør hvilket lån uten sikkerhet som er best for deg. Du kan velge mellom forskjellige typer lån fra forskjellige tilbydere. Den viktigste forskjellen kan være om du velger et lån i form av en låneramme, eller om du velger et tradisjonelt forbrukslån. Hvis du ikke skal ut med hele utgiften med en gang, så er det mulig at en låneramme er mest praktisk for deg, da rentene kun løper på den delen av lånet du har tatt ut til en hver tid.