Viktigheten av å ha en god VPN tjeneste

VPN tjeneste

De siste årene føles det som om nettverk blir bombardert fra alle tenkelige vinkler av potensielle invasjoner av personvern. Fra hackinggrupper til litt for nysgjerrige søkemotorer og andre teknologiselskaper, så ser det ut til at alle ønsker at informasjonen vår skal brukes til deres egen fordel. Dessverre kan fordelene deres ofte være til skade for oss.

Å ha vår informasjon, spesielt personlig og økonomisk informasjon, kan være veldig skadelig ikke bare for oss selv, men også for menneskene rundt oss som er avhengige av oss. Enten det er bankkontonummeret eller pin-koden til debetkortene våre, så fortjener all informasjon av denne typen å bli beskyttet riktig mot tredjeparter med potensielt skumle intensjoner.

Nettbrukere er forståelig nok desperate etter å finne en rimelig løsning på dette problemet. Mange har funnet det i form av en VPN tjeneste. En god VPN tjeneste blir av mange sett på som en flott måte å skaffe personvern fra mennesker som vil skade dem, uten å måtte bruke en formue.

En VPN tjeneste blir raskt et must for alle som surfer på internett og gjennomfører sensitive transaksjoner. Den beskytter nemlig ikke bare brukere mot skadelige brudd på personvernet, men den lar også brukere benytte seg av alt internett har å tilby.

Krypteringsprogramvare

Hovedgrunnen til at de fleste nettbrukere bestemmer seg for å bruke tjenestene til et godt VPN er sikkerhetsbeskyttelsen det gir. Hva et VPN i utgangspunktet gjør er at det gir en kryptering for alle utvekslinger som går gjennom din elektroniske enhet over nettet.

VPN

De eneste unntakene fra dette vil være de du eksplisitt legger inn. Teknisk sett kan hvem som helst fortsatt avskjære disse utvekslingene til og fra enheten din. Fordelen er derimot at alle utvekslingene er kryptert på et språk som er alt annet enn mulig å tyde, noe som gjør jobben til den som prøver å invadere privatlivet ditt meget vanskelig.

ExpressVPN er visstnok en god tjeneste og andre rutinemessig skryte og annonsere seg selv for å ha den beste krypteringsprogramvaren som finnes i markedet. Noen VPN tjenester hevder til og med å ha militære nivåer av kryptering dedikert til å beskytte sine kunder og deres aktiviteter på nett.

Selv om det er mange funksjoner i et VPN, så er markedet så mangfoldig og kundegrunnlaget så fragmentert at hver demografiske gruppe i dette markedet har sine egne prioriteringer når de leter etter en god VPN tjeneste. I det konkrete tilfellet av sikkerhetsbeskyttelse, så vil hovedgruppen som prioriterer dette derimot nok være folk flest.

Folk flest vil normalt dele sensitiv informasjon med jevne mellomrom over nett. I dag opererer de aller fleste over internett med en elektronisk enhet mesteparten av tiden. Mange vil altså velge en VPN tjeneste utelukkende basert på nivået av personvern som den tilbyr og ingenting annet.

Anonymitetsbeskyttelse

Spørsmålet om anonymitet er ett av økende betydning i dag. Dette er ikke fordi flere og flere mennesker har noe å skjule, men heller fordi flere og flere opplever at de ikke har nok personlig frihet over nett i vårt overvåkingssamfunn.

Anonymitetsbeskyttelse

Å ha en god VPN tjeneste kan hjelpe veldig med å oppnå et godt nivå av anonymitet. Dette gjøres først og fremst ved å bruke alternative IP-adresser levert av VPN tjenesten du har abonnert på. Jo bedre kvalitet VPN tjenesten er, jo mer er den i stand til å gi deg denne anonymiteten.

Etter å ha bestemt deg for en tjeneste, så er alt du trenger å gjøre å aktivere VPN abonnementet ditt. Deretter laster du ned programmet, før du vil kunne velge fra listen over forskjellige IP-adresser som VPN tjenesten oppgir. Bare velg IP-adressen du ønsker, og VPN tjenesten vil omdirigere alle utvekslinger gjennom den aktuelle serveren.

Fra noen utenforstående observatørs synspunkt vil det se ut som om du opererer fra det fysiske stedet du velger serveren i, bare fordi alle utvekslinger ser ut til å komme ut derfra. Du vil da kunne forbli skjult for de tredjepartene med ugunstige intensjoner og nysgjerrige øyne, fordi de simpelthen nå ikke vet bedre.

Som en generell tommelfingerregel, jo bedre utvalg av IP-adresser en VPN tjeneste har, jo bedre er tjenesten for deg. Noen VPN tjenester har servere i alle seks kontinenter, noe som gjør det mulig for brukere å bevege seg sømløst fra kontinent til kontinent, slik at de kan forbli rettmessig unnvikende overfor mennesker som ønsker å skade dem.

Netflix streaming

Denne funksjonen VPN tjenester gir mange positive etter effekter. VPN tjenester kan nemlig gi deg tilgang til alt det internett har å tilby. Det merkelige med strømmetjenester er at de fleste av dem praktiserer geografiske begrensninger.

Netflix streaming

Det er her de vil begrense tilgangen til bestemte TV-serier og filmer til et utvalg av geografiske steder. Uansett hva årsakene deres er, så gir dette et problem for de som befinner seg utenfor tilgangssonen, som likevel ønsker å få tilgang til dette innholdet.

Det er her den alternative IP-adressefunksjonen kommer godt med. Ikke bare gir det anonymitet til de som søker det, men det gjør det også mulig for de som liker streaming å omgå geografiske begrensninger for å kunne glede seg over det innholdet de ønsker å se på over nett.

For eksempel kan du være lokalisert i Norge og ønske å få tilgang til et TV-show som bare er tilgjengelig for nordamerikanske Netflix-abonnenter. Da er en måte å omgå denne begrensningen å bruke tjenestene til en god VPN og bruke en av serverne i Nord-Amerika for å fungere som proxy-serveren din. Det vil gi et inntrykk av at du befinner deg i den nordamerikanske servicesonen og derfor har tilgang til filmen du ønsket å se.

En viktig standard for en god VPN med hensyn til ubegrensede streamingfunksjoner er dens evne til å omgå den beryktede tøffe Netflix VPN blokaden. Netflix er kjent for å skape store problemer med å sikre at de geografiske begrensningene blir håndhevet på riktig måte, og de fleste VPN tjenester klarer ikke å omgå brannmuren deres.

Bare ExpressVPN og en håndfull andre topp VPN tjenester klarer å omgå denne brannmuren, og som sådan er disse favoritter blant de som streamer over nett.

Kjøp billigere Steam spill

Steam er for spillere det Netflix er for de som elsker TV-serier og filmer. Av en rekke årsaker har spillhandlere som Steam sett det som passende å bruke geografiske restriksjoner på spillutvalget og straffe de som de fanger i å prøve å omgå dette.

billigere Steam spill

Ikke bare blir geografiske begrensninger brukt på visse spill. Steam og de fleste andre spillforhandlere anvender også geografisk prisdiskriminering, og de priser samme spill annerledes i forskjellige markeder basert på faktisk og/eller spådd etterspørsel for eksempel.

Som med streaming, så er dette et problem erfarne spillere som bruker mye penger på å kjøpe spill vil unngå. Dette er et annet område der alternative IP-adresser gir positive effekter. Alt brukeren trenger å gjøre er å bruke en IP-adresse i området som spillet får lov til å bli solgt eller hvor det er solgt billigst, og de vil kunne kjøpe nøyaktig hva de vil.

En ting spillere må huske å gjøre når de spiller sine spill når de er koblet til internett, er å bruke nøyaktig samme IP-adresse som de brukte til å kjøpe spillet. Hva dette gjør er at det unngår mistanke fra Steam, og det hever ingen røde flagg, noe som holder spilleren trygg for noen konsekvenser.

Båndbredde er viktig for et VPN

Utover spill og streaming, så er en annen funksjon som begge disse gruppene vil se etter nemlig båndbredden VPN tjenesten gir. Noen VPN tjenester gir utmerket krypteringsbeskyttelse for kundene sine, men har i stor grad neglisjert båndbredden.

Båndbredde

Selv om dette absolutt kan appellere til visse nisjemarkeder, så er spillere og streamere to nisjemarkeder som kommer til å insistere på god båndbredde for å vurdere å kjøpe et abonnement. For gamere og streamere er det siste de vil når de koser seg med favorittfilmen sin eller spiller et intenst spill at båndbredden forårsaker noen form for forstyrrelse.

Dette er grunnen til at båndbredde er så viktig for disse markedene. De vil heller bare ha en anstendig krypteringsbeskyttelse for å kunne glede seg over spillene sine og/eller filmene. De beste VPN tjenestene fra dette perspektivet er i stand til å fungere sømløst i bakgrunnen, og tar minimal RAM-plass på brukerens enhet, samtidig som de kan tilby båndbredder som kundene ønsker og fortjener.

VPN styrker privatlivet i den digitale verden

VPN styrker privatlivet

Eksplosjonen av internett i vårt daglige liv har vært ett av de mest omtalte fenomenene de siste to tiårene. Internett har vært i stand til å gi oss tilgang til et kunnskapsnivå og underholdning som våre forfedre ville ha gjort mye for, men det har ikke kommet uten nedsider.

Nå, mer enn noen gang, er det viktig at vi beskytter oss selv og vårt privatliv på nett mot de som ville berike seg selv på vår bekostning uten å tenke seg om ett sekund. Det er på høy tid for alle personer på nett, som ser alvorlig på å nyte underverkene på internett og ønsker å unngå de mange fallgruvene, å søke etter en VPN tjeneste som passer deres bruk!